Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pápai képviselői vagyonnyilatkozatok 2007

2007.04.19

Képviselői vagyonok

Megjelenés dátuma: 2007. április 19. 04:29.00
Szerző: Dallos Zsuzsa

Pápa - Bár nem gazdagodtak, de nem is szegényedtek a pápai képviselő-testület előző ciklusban is megválasztott képviselői. A vagyonnyilatko- zatokat átvizsgálva kiderül, hogy mind a megtakarítások, mind pedig a tartozások közel azonos számokat mutatnak. Általában a módosabbak szántóban és erdőben tartják vagyonukat. Ezek közé tartozik a három országgyűlési képviselő is.

Dr. Kovács Zoltán (Fidesz) polgármesternek Pápán több szántója és erdője van. Ezek már négy éve is megvoltak. Egyedüli gyarapodásként egy nagyobb értékű laptopot jelölt meg a vagyonnyilatkozatában a képviselő, akinek a polgármesteri fizetése 502 ezer forint, ehhez jön az országgyűlési képviselői, valamint a megyei közgyűlési munkájáért járó bér. Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselőnek Pápán és Dabronyban vannak szántói, erdeje és öröklött ingatlanja. Az előző ciklushoz képest egy nagy értékű motorkerékpárral lett gazdagabb. Államtitkári fizetése 1139300 forint, ehhez jön az önkormányzati tiszteletdíja, 80 ezer forint. Megtakarítása 2 millió, tartozása 5,6 millió forint. Dr. Kontrát Károly (Fidesz) honatya több gyep, legelő, szántó tulajdonosa részben és egészben. Jövedelméhez csak az önkormányzati tiszteletdíját jelölte meg 152 ezer forint összegben. Gyarapodása egy hordozható számítógép.

Mészáros István (Fidesz) képviselőnek értékpapírokban mintegy tizenhárommillió forint szerepel a bevallásában. Nyugdíjasként vállalkozik, havi jövedelme 130 ezer forint. Szirbek Rita (MSZP) kórházi diplomás szakápoló 47 négyzetméteres lakásából egy 69 négyzetméteresbe költözött. Jövedelme bruttó 256 ezer forint lett. Megtakarítása 370 ezer forint, tartozása 2,5 millió forint. A független Takács Pál képviselő, iskolaigazgató a korábbi Opel Zafira kocsiját cserélte újra. Változatlanul egy ingatlan és egy garázs tulajdonosa, az előbbinek a fele az övé. Havi jövedelme 300 ezer forint, ehhez jön a képviselői 108 ezres tiszteletdíja. Zsegraics Gyula (Fidesz) előző vagyonnyilatkozatában három ingatlan szerepelt. Ezzel szemben a mostaniban már csak kettőt tüntetett fel. Viszont eggyel nőtt a gyep, szántó, gyümölcsöseinek száma. A leírt jövedelme a képviselői tiszteletdíjon felül 125 ezer forint. Harangozó Zsigmond (Fidesz) középiskolai tanár egy gépkocsicserét jelez a bevallásában, a korábbi Fiatját Renault Clióra váltotta. Jövedelme 221 ezer forint, plusz 152 ezer forint a képviselői tiszteletdíja.

Dr. Hermann István (Fidesz) könyvtárigazgató az elmúlt négy évben több területet örökölt. Gépkocsit is cserélt, most Suzuki Lianával közlekedik. Félmilliója van készpénzben, számlakövetelése is ennyi. Hárommillió forintot tudott befektetni, tartozása pedig 1,8 millió forint. Grőber Attila középiskolai tanár, (MSZP-s) képviselő négy év alatt vásárolt egy Suzuki Ignist. Jövedelme, tanári fizetése 200 ezer forint, plusz a kép- viselői tiszteletdíja, valamint óraadói tevékenysége, amiért 50 ezer forintot kap. Császár Endre (Fidesz) a korábbi vagyona (egy pápai lakóház, egy 49 négyzetméteres pápai társasház fele része, egy másik 30 négyzetméteres társasház ötven százaléka, egy pápai üzleti épület és egy pápa-kéttornyúlaki ipari épület) mellé Csopakon vett gyümölcsöst, szőlőt és egy gazdasági épületet. Fe-lerészben tulajdonos. Lekötött betétje 10,5 millió forint, tartozása 1,3 millió forint ötven százaléka. Jövedelme 180 ezer forint, ehhez jön a képviselői tiszteletdíj és egyéni vállalkozóként évente körülbelül 1,5 millió forint. Unger Tamás (Fidesz) iskolaigazgató új képviselő, egy pápai családi ház felének a tulajdonosa. Egy Citroen és Peugeot típusú gépkocsija van. Tartozása tízmillió forint. Jövedelme 268 ezer forint, ehhez jön alkalmanként nyelvoktatásból származó bevétele, éves szinten egymillió forint, valamint a képviselői tiszteletdíj.

Kovács József (MSZP) új képviselő, egy pápai 130 négyzetméteres társasház felé-nek tulajdonosa, van még egy Daewoo kocsija. Megtakarítása 1,3 millió, tartozása félmillió forint. Jövedelme katonatiszti nyugdíj plusz képviselői tiszteletdíj. Bocskay László (Fidesz) új képviselő, 171 négyzetméteres családi háznak felerészben tulajdonosa. Szigligeten egy hétvégi ház és egy Renault Clio van még a tulajdonában. Tartozása 6,5 millió forint. Jövedelme katonatiszti nyugdíj (121 989 forint) plusz a képviselői tiszteletdíj. Kelemen Ferenc (MSZP) új képviselő, több szántó, erdő, valamint egy lakás, egy lakóház és egy társasházi lakás fe-lerészben van a nevén. Befektetései elérik a 12 millió forintot. Kereskedelemi igazgatóként 262 ezer forint a jöve- delme, ehhez jön a képviselői tiszteletdíja. Tartozása 5,2 millió forint. Dr. Péntek Ár- pád (Fidesz) a már korábban is meglévő tulajdona (fele rész pápai lakóház, vonyarcvashegyi üdülő, tihanyi szőlő, kissomlyói szántó, gici erdő, egyházaskeszői résztulajdonosi erdők, herendi étkészletek, antik ingaórák, nagy értékű festmények stb.) mellett az elmúlt négy év alatt egy Renault Laguna vásárlását is feltüntette a bevalláson. Betétjei meghaladják a húszmillió forintot. Tartozása 10,5 millió, havi jövedelme 450 ezer forint plusz képviselői tiszteletdíj. Dr. Vörös Ibolya (Fidesz) kórházigazgató vagyona nyilatkoza-ta szerint nem nőtt, a tartozása csökkent. A győri lakás már nem szerepel a legújabb bevallásán, csupán a pápai, melynek felerészben tulajdonosa. A takarékban hárommilliót tudhat magénak, az adóssága viszont 8,8 millió forint. Havi jövedelme 480 ezer forint plusz a képviselői tiszteletdíja.

Máté István (Fidesz) az elmúlt ciklus alatt vett egy kocsit, egy szántót, ezzel ötre nőtt a szántóinak száma, melynek nagy részében felerészt tulajdonos. Vállalkozó, havi jövedelme 150 ezer forint és a képviselői tiszteletdíj. Kövér József (MSZP) változatlanul egy fele rész társasházi ingatlannal, ugyancsak fele rész döbröntei telekkel és Volkswagen Polóval rendelkezik. Tízmillió forint a spórolt pénze. Jövedelme nyugdíj és a képviselői tiszteletdíj. Pingi-czer Sándor (MSZP) felerészben tulajdonosa egy 151 négyzetméteres háznak. Tartozása 8,5 millió forint. Jövedelme 132 ezer forint, önkormányzati tiszteletdíja 108 800 forint. Venczel Csaba (Fidesz) korábbi vagyona egy 2005-ben vásárolt társasházi lakással egé- szült ki, melyben a tulajdonrésze 4/10. Előző évben egy Dacia Logan is a tulajdonába kerül. OTP-bankkártyáján 4,9 millió forint van, tartozása pedig 3,1 millió. 220 ezer forintos iskolaigazgatói fizetése mellé a képviselői tiszteletdíj is párosul. Dr. Németh Márta (MSZP) a pápai fele rész lakóháza, a vonyarcvashegyi 1/8 rész hétvégi háza mellé 2004-ben egy budapesti 75 négyzetméteres lakás is bekerült a vagyonnyilatkozatba. Változatlanul felerészben tulajdonosa egy másik pápai lakóháznak, Mihályházán és Nemesszalókon pedig szántónak. Több gazdasági társaságban részben vagy egészben tulajdonos. Jövedelme 190 ezer forint plusz képviselői tiszteletdíj. Dr. Ál- dozó Tamás (Fidesz) alpolgármester a nyilatkozat alapján 2004-ben építési telket vásárolt, melynek fele képezi a tulajdonát, ugyanekkor vett egy 56 négyzetméteres lakást. Egy Renault Megane autót is vásárolt. Értékpapírban hatmillió forintja van. Jövedelme, alpolgármesteri fizetése 497 ezer forint, a megyei közgyűlésben végzett munkájáért 190 ezer forintot kap. (A képviselők jövedelmét, tiszteletdíját bruttó összegben adtuk meg, a tartozások pénzintézeti adósságot jelentenek.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.